sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Herra Metsähiiri muuttomatkallaOlipa kerran eräs nuori herra nimeltään Matias Metsähiiri, joka oli päättänyt muuttaa pois kotikylästään. Matias oli huomannt Hiirimetsän sanomissa ilmoituksen Pöllikylässä olevasta vapaasta männynkannosta. Pöllikylään on kutenkin pitkä matka Matiaksen vanhoilta kotikonnuilta ja niin joutuu taivaltamaan pitkän matkaa katsomaan uutta asuntoaan.
Matias kuki pitkän matkaa metsänpoikki. Metsässä piti vältellä vaarallisia kissoja ja muita petoeläimiä.

 Kun Matiakselle tuli nälkä, hän söi tuoreita puiden silmuja ja muutaman lumenalta paljastuneen marjan.


Päivän kuljettuaan Matias saapui jonkin ison ja sinisen esineen luo. Matiasta vähän pelotti mennä sinistä kummajaista lähemmäs, mutta kun hän huomasi sen vaarattomaksi,Matias uskalsi kulkea Kummajaisen vierestä kulkevaa polkua pitkin.


Matias tarkastelee etäältä isoa sinistä kummajaista.


Illan tullen Matias kävi yhä unisemmaksi ja päätti etsiä itselleen suojaisan mukkumapaikan yöksi.
Matias löysi pehmeän sammalmättään ja päätti leiriytyä siihen.


Käsivarsia ja jalkoja jomotti pitkän reissun jäljiltä ja Matias huokaisi onnellisena oikaistessaan koipensa sammalikkoon.


Yö sujui raualliesti. Matias uneksi uudesta kodistaan, täydestä ruokkomerosta ja tietenkin lämpimästä ja ihananpehmeästä uudesta vuoteestaan.
Aamulla Matias huomasi, ettei Pöllikylään olisi enään pitkä matka. Puolenpäivän jälkeen tai viimeistään illalla hän saapuisi Pöllikylän porteille. Sieltä taas ei ollut hullumpi matka oikealle kannole.


Pöllikylässä Matias sai kuulla, että kanto vapautuisi edellisten asukkaiden jäljiltä luultavasti vasta maanantaina tai tiistaina. Nyt eletiin sunnuntaita ja nimpä Matias meni muutamaksi yöksi Pöllikylän hyvämaineiseen majataloon.

Matias Pöllikylässä. 

Matiaksen oikelaalla puolella olevsata pöllistä olisi tarkoituksena rakentaa Matiakselle uusi koti.

"Hei hei! Ja kiitoksia matkaseurasta!" - Matias

_________________________________________________________________________________


Innoitus Matiaksen tekoon on itänyt jo kauan(ei tosin uusien hiirien, mutta pöllikodin kylläkin :D)
Kun näin eilen pinterestissä upean itsetehdyn rotan, niin idea oli jo viittävaille valmis. Nyt vain on ongelmana pöllin "sisälmysten" poistaminen mahdollisimman vähän ulkopuolen kaarnapintaa vahingoittamata. Saapas nähdä millainen siitä tulee :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti