torstai 26. syyskuuta 2013

Missä Serafiina??

Eräänä aamuna isä Hiirulainen ja vauva Hiirulainen heräsivät ja huomasivat, että äiti Hiirulainen ei ollut enää nukkumassa. Isä ajatteli äidin menneen jo aamiaiselle, mutta äitiä ei näkynyt alakerrassakaan. Isä meni katsomaan ulkoa, mutta Serafiina ei ollut kasvimaallakaan. Silloin isä alkoi jo huolestua. Oli kyllä puhuttu isosta kissasta joka oli kuljeksinut näillä main, mutta eikai se ollut äitiä napannut! Vai oliko sittenkin? 

"Iti mittä äiti on?" vauva kysyi ja taapersi isän luokse ovelle. "En tiedä, kyllä äiti kohta tulee. On varmaan mennyt naapurissa käymään. Mennään me vain sisälle syömään aamupalaa" isä vastasi ja he menivät sisään. 
Kun aamupala oli syöty, niin he menivät haravoimaan pihalle. Silloin Isä huomasi serafiinan myssyn, joka oli jäänyt kasvimaan taakse kiven juureen. Silloin isä säikähti pahemman kerran. Iso kissa oli sittenkin käynyt täällä! Isä vei vauvan äkkiä sisälle ja alkoi kirjoitta kirjettä .Kun posteljooni tuli tuomaan postia, niin isä antoi hänelle kirjeen oven raosta ja pyysi toimittamaan suoraan lähimpään postiin. "Nyt on hätä! Mene niin nopeaan kuin pääset!" isä sanoi posteljoonille, joka kiirehti heti matkaan.
Parin tunnin päästä isä oli saanut pakattua retkivarusteet ja evästä. He lähtisvät turvaan vauvan kanssa. Kauas täältä sinne, mistä iso kissa ei heitä löytäisi.


He kävelivät pitkään ja saapuivat illansuussa hakkuu aukealle. Aukealla kasvoi muutama vain mänty ja isä arveli sen olevan hyväksi.


Yöpymis paikkaa etsiessään he löysivät pienen onkalon. vauvaa vähän pelotti, koska luolassa oli pimeää niimpä isän piti kurkistaa ja huhuilla luolaan: "Huhuu!? Onko täällä ketään?". Kun vastausta ei kuulunut niin vauva hihkaisi iloissaan "Iti ajoi mölön poit!". Niinpä he majoittuivat luolaan.


Nälkäkin siinä tulee, kun pitkin metsiä kulkee.


Samalla kun syötiin niin Hiirulaiset katsselivat maisemia.Illalla ihailtiin kaunista auringonlaskua kannon nokastaSeuraavan päivän sanomalehdessä oli katoamis ilmoitus Serafiinasta


Missä Serafiina on? Ja saammeko me ja muut Hiirulaiset koskaan Serafiinaa, hiiriperheen äitiä.


 *********************************************************************************

Ja sitten muuta asiaa :) 

Serafiina on todellakin oikeasti kadonnut. Pikkusiskoni (4v) tunnusti leikkineensä sillä ja laittaneensa sen omaan "talteen". Kyselin että missäs se talte sitten on ja vastaus oli "emmie ennää muista..."
Ainoa mikä jäi Serafiinasta talteen oli hänen myssynsä, joka löytyi keittiön pöydän alta...

Mutta kuitenkin kävin eilen metsässä täyttämässä tarvikevarastojani. Sain semmoisen 10L ämpärin täyteen kaikkea ihanaa.
:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti